Siirry pääsisältöön

Laulusiskot

Viikonloppu oli ihana, vapauttava: sain laulaa yhdessä laulusiskojeni kanssa!

Olen laulanut pitkään lauluryhmässä, joka on minulle erittäin tärkeä. Oli ihanaa olla toisten keskellä, laulaa ja nauraa yhdessä -  olla osa musiikkia, yhteistä äänellistä kudosta!

Etukäteen mietin, uskallanko mennä harjoituksiin tartuntariskin vuoksi. Edellisiin treeneihin kun en päässyt sytostaattihoitojen aiheuttaman etovan olon ja väsymyksen vuoksi. Kotona itsekseni ei ole juuri laulattanut.

Sitten laskeskelin, että laulaminen yhdessä, jos mikä, lisää hyvää oloa ja tuo iloa eli myös nostaa vastustuskykyä. Näin vähän aikaa sitten  Kehonvartijat-ohjelman jaksonkin aiheesta (3.1 TV2), siinä oli todella mielenkiintoista uutta tietoa juuri mielialan ja ilon merkityksestä vastustuskykyyn. Päätin luottaa tähän laskutoimitukseeni sekä siihen, että tautiseksi itsensä tuntevat kanssalaulajat pysyvät kauempana minusta eivätkä tule klähmimään.

Sain treeneistä todella paljon energiaa, vaikka toisaalta työn alla oleva Eino Leino -ohjelmisto on niin haastavaa, että keskittyminen myös väsytti. Mutta hyvällä tavalla! Jotenkin huomasin, miten paljon ajatukset ovatkin kiertäneet oman olon sekä hoitojen ympärillä, ja miten vapauttavaa oli suunnata ajatukset muualle!

Tietysti ne huikeat sovitukset ja etenkin tekstit välillä herkistivät.

En ma enää aja virvatulta, 
ompa kädessäni onnen kulta; 
pienentyy mun ympär´ elon piiri,
aika seisoo, nukkuu tuuliviiri,
edessäni hämäräinen tie
tuntemattomahan tupaan vie.

                      Nocturne, Eino LeinoMusiikki menee syvälle, tavoittaa hellästi sellaisia tasoja, joita tietoisuus haluaa vältellä.
Hoitaa ja puhdistaa.


Pixabay


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ei herkimmille

Olen ollut parin päivän ajan oikea turhauman ruumiillistuma! On kerrankin tehnyt mieli postata pitkä rivi rumia sanoja, kaikki mahdolliset eritteet ja elimet ja muut perkeleet liitteeksi. Pitkän flunssan jälkeen pääsin viime viikolla vihdoin töihin, mutta sitten iski ”the silmätulehdus” . Etuliite ja sitaatit siksi, että tämäpä ei olekaan mikään tavan silmätulehdus, vaan ihan jotakin muuta. Varmaankin kärsivällisyyttäni koettelemaan varta vasten räätälöity kiusa!  Sain tipat jo keskiviikkona, mutta ei parannusta vieläkään. Sen lisäksi ihokin on edelleen sen näköinen kuin  olisi joku rokko, vaikka ei ole.  Eli: silmien päällä tai oikeastaan luomen alla on paksut, kipeät, violetille vivahtavat etanat ja iho kuin rokkotautisella. Että voi ihminen kerrankin tuntea itsensä kauniiksi! Siinä oli töissä vähän selittelemistä, että en ole itkenyt, mies ei ole lyönyt, en ole oveen törmännyt, ei tämä tartu. Kyseessä siis talirauhasen tulehdus eli kansankielellä näärännäppy.

Diagnoosi: myelooma

"No..." sanoi nuori lääkäri kolme vuotta sitten pitkän päivän jälkeen päivystyksessä ja piti pitkän tauon ennen kuin jatkoi  "...myeloomaa ei osata vielä parantaa, mutta sitä osataan nykyään hoitaa." Muutamaa kuukautta aiemmin olin googlaillut outoja oireitani ja ihmetellyt, voiko niillä olla mitään yhteistä. Hakusanoilla "anemia ja selkäkivut" tuli vastaan myelooma, mutta eihän minulla nyt sellaista voinut olla, koska tiedoissa sanottiin, että se on erittäin harvinainen ja sairastuneet ovat yli 65-vuotiaita. Minä olin 44v ja kahden pienen lapsen äiti. Unohdin koko asian. Tuosta päivystävän lääkärinplantun ensimmäisestä arviosta kesti noin kuukausi saada virallinen diagnoosi, mutta tottahan se oli. Minulla oli multippeli myelooma. "Myelooma on iäkkäämpien ihmisten sairaus ja nuorilla harvinainen. Lapset eivät sairastu siihen. Myeloomaan sairastumisen keski-ikä on 65–70 vuotta."  LÄHDE: Myelooma - Kaikki syövästä  Kun kuu

Vitamiinit ja muut lisäkkeet

Koko hoitojen ajan, ja etenkin nyt tässä kantikseen valmistautumisen vaiheessa, olen ollut halukas buustaamaan vastustuskykyni mahdollisimman korkealle. Olenkin aktiivisesti kysynyt lääkäreiltä, mitä antioksedantteja, vitamiineja ja ruoka-aineita voin turvallisesti käyttää. Luontaistuotteet ja rohdokset on kielletty, koska niiden yhteisvaikutuksia lääkkeiden kanssa ei tunneta riittävän hyvin. Yllättävilläkin hedelmillä tai esimerkiksi vihreällä teellä on todettu lääkkeiden (esimerkiksi sytostaattien) vaikutusta vahvistavia tai heikentäviä vaikutuksia ja joistakin on jopa seurannut vaurioita esimerkiksi maksaan tai munuaisten toimintaan. Ja sellaiset ylimääräiset ongelmat haluan tietysti välttää. Ne tuotteet, mitä tässä kerron, ovat varmasti tuttuja ja olen vahvistanut kaikki hematologilta. Eri syövissä ja sairauksissa voi olla erilaisia säädöksiä näiden vitamiinien, mausteiden ja jopa ruoka-aineiden suhteen, joten jos oma tilanteesi on sellainen, että mietit näitä juttuja, kannatta