Siirry pääsisältöön

Kirjoittajasta

Olen 47v. kahden ihanan lapsen äiti. 13 vuotta sitten kohtasin sellaiset silmät ja hymyn, joiden kanssa edelleen kuljetaan ja elämää rakennetaan. Olen elämäniloinen, uusiutuva, avoin, luova, onnellinen - edelleen. Työssäni olen unelmaduunissa, ihmisten ja musiikin parissa.

Harrastukset ovat tietenkin muuttuneet tässä myllerryksessä: laskettelurinteeseen en vielä uskaltaudu, rankemmat jumpat ja muut extreme-lajit voin tässä terveyden etsimisen vaiheessa unohtaa. Uusia (tai uudelleen lämmitettyjä) mielenkiinnon kohteita on ilmaantunut mukavasti: Tai Chi (opiskeluaikoina kävin perusteet ja nyt olen viritellyt taitoja uudelleen Youtuben avustuksella), joogaa aloittelijoille (Youtubesta löytyi hyvä suosikkisivu), ruoanlaittoa, kokeilevaa keittiötä ja leipomista esikoisen kanssa erityisesti.

Luonnossa vaeltamisesta ja retkeilystä on tullut hyvin tärkeä osa elämää. Valokuvaamista en tunnusta harrastavani, mutta kamera kulkee usein mukana.

Lukeminen ja kirjoittaminen on kulkenut rinnalla aina ja kun musiikkikin kuuluu elämään, niin tekemisestä ei ole puutetta.

Oikeastaan perusarki on kaikista parasta - touhut perheen kanssa, lasten äänet, rutiinit, ulkoilu ystävän kanssa, päiväunet miehen kanssa. Siivoamisessakin on mukava zen-meininki!

Keskityn tässä elämän vaiheessa asioihin, jotka tuovat minulle hyvää mieltä ja iloa, lisäävät vastustuskykyä ja pitävät yllä kuntoa kaikkia koitoksia varten! Voi olla klisee, mutta ne pienet asiat ovat niitä parhaita!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ei herkimmille

Olen ollut parin päivän ajan oikea turhauman ruumiillistuma! On kerrankin tehnyt mieli postata pitkä rivi rumia sanoja, kaikki mahdolliset eritteet ja elimet ja muut perkeleet liitteeksi. Pitkän flunssan jälkeen pääsin viime viikolla vihdoin töihin, mutta sitten iski ”the silmätulehdus” . Etuliite ja sitaatit siksi, että tämäpä ei olekaan mikään tavan silmätulehdus, vaan ihan jotakin muuta. Varmaankin kärsivällisyyttäni koettelemaan varta vasten räätälöity kiusa!  Sain tipat jo keskiviikkona, mutta ei parannusta vieläkään. Sen lisäksi ihokin on edelleen sen näköinen kuin  olisi joku rokko, vaikka ei ole.  Eli: silmien päällä tai oikeastaan luomen alla on paksut, kipeät, violetille vivahtavat etanat ja iho kuin rokkotautisella. Että voi ihminen kerrankin tuntea itsensä kauniiksi! Siinä oli töissä vähän selittelemistä, että en ole itkenyt, mies ei ole lyönyt, en ole oveen törmännyt, ei tämä tartu. Kyseessä siis talirauhasen tulehdus eli kansankielellä näärännäppy.

Vitamiinit ja muut lisäkkeet

Koko hoitojen ajan, ja etenkin nyt tässä kantikseen valmistautumisen vaiheessa, olen ollut halukas buustaamaan vastustuskykyni mahdollisimman korkealle. Olenkin aktiivisesti kysynyt lääkäreiltä, mitä antioksedantteja, vitamiineja ja ruoka-aineita voin turvallisesti käyttää. Luontaistuotteet ja rohdokset on kielletty, koska niiden yhteisvaikutuksia lääkkeiden kanssa ei tunneta riittävän hyvin. Yllättävilläkin hedelmillä tai esimerkiksi vihreällä teellä on todettu lääkkeiden (esimerkiksi sytostaattien) vaikutusta vahvistavia tai heikentäviä vaikutuksia ja joistakin on jopa seurannut vaurioita esimerkiksi maksaan tai munuaisten toimintaan. Ja sellaiset ylimääräiset ongelmat haluan tietysti välttää. Ne tuotteet, mitä tässä kerron, ovat varmasti tuttuja ja olen vahvistanut kaikki hematologilta. Eri syövissä ja sairauksissa voi olla erilaisia säädöksiä näiden vitamiinien, mausteiden ja jopa ruoka-aineiden suhteen, joten jos oma tilanteesi on sellainen, että mietit näitä juttuja, kannatta

Diagnoosi: myelooma

"No..." sanoi nuori lääkäri kolme vuotta sitten pitkän päivän jälkeen päivystyksessä ja piti pitkän tauon ennen kuin jatkoi  "...myeloomaa ei osata vielä parantaa, mutta sitä osataan nykyään hoitaa." Muutamaa kuukautta aiemmin olin googlaillut outoja oireitani ja ihmetellyt, voiko niillä olla mitään yhteistä. Hakusanoilla "anemia ja selkäkivut" tuli vastaan myelooma, mutta eihän minulla nyt sellaista voinut olla, koska tiedoissa sanottiin, että se on erittäin harvinainen ja sairastuneet ovat yli 65-vuotiaita. Minä olin 44v ja kahden pienen lapsen äiti. Unohdin koko asian. Tuosta päivystävän lääkärinplantun ensimmäisestä arviosta kesti noin kuukausi saada virallinen diagnoosi, mutta tottahan se oli. Minulla oli multippeli myelooma. "Myelooma on iäkkäämpien ihmisten sairaus ja nuorilla harvinainen. Lapset eivät sairastu siihen. Myeloomaan sairastumisen keski-ikä on 65–70 vuotta."  LÄHDE: Myelooma - Kaikki syövästä  Kun kuu