Siirry pääsisältöön

Syyslomajuttuja
Koko perhe on nyt syyslomalla ja lomallahan tehdään lomajuttuja! Facebook muistuttaa menneistä syyslomista, kun viime vuonna matkattiin Mallorcalle ja sitä edellisenä vuonna tehtiin ensimmäinen koko perheen reissu Ateenaan. Haikealla mielellä katselin niitä kuvia. Tässä voi nyt vierähtää vähän pidempikin aika ilman matkustelua, mutta kyllä pienemmilläkin jutuilla saa ilon irti ja lomatunnelmaa.

Nukuin pitkästä aikaa todella hyvin, tärkeä päätös on näemmä kypsynyt valmiiksi mielessäni. Aurinko paistoi ja energiaa virtasi. Mies ja lapset puuhastelivat aamulla pihahommissa. Minä puolestani olen alkanut toteuttaa Pitkäikäisyyden kriyaa kundalini-joogasta, ajatuksena on ottaa sille aikaa joka päivä 40 päivän ajan 9 minuuttia kerrallaan. Se on muuten yllättävän raskas 9 minuuttia, kun siinä keskitytään ja pysytään staattisessa asennossa koko harjoituksen ajan. Ajattelin, että toisten ollessa pihalla ehtisin tuon harjoituksen tehdä ja keskittyä siihen niin kuin pitää. No eihän siitä mitään tullut! Hyvä kun ehdin risti-istuntaan asettua, niin ovi kävi. "Äiti! Äiti! Mulla on pää kipee! Äiti mikset sä vastaa?" Ensin ärsytti, mutta sitten alkoi naurattaa. Tämä on niin tätä!

Tästä voi ihan oikeutetusti päätellä, että olen syksyn mittaan tottunut rauhallisiin päiviin, siihen omaan aikaan lasten ollessa koulussa ja eskarissa ja miehen ollessa töissä. Olen aina tarvinnut omaa aikaa, mutta tässä syöpäprosessissa siitä on tullut vielä tärkeämpää. Silti, yhteinen loma on perheen parasta aikaa!

Aamuhommien jälkeen suunnattiin mummolaan, jonne tuli myös lasten ihana täti miehensä kanssa, ja suunnattiin koko porukka, mummo ja vaarikin mukana, läheiseen metsään Seitsemän veljeksen vaellusreitille ihastelemaan syksyä ja Hiidenkirnua.


Hiidenkirnu Nurmijärvellä


Muut eivät jaksaneet kovin pitkää lenkkiä, mutta me miehen kanssa jatkoimme vielä hyvän pätkän. Tarvoimme mudassa, kuljimme kauniissa metsässä, nautimme syysauringosta ja seikkailimme lopuksi myös vetisellä pellolla. 8km yhteensä, hyvä harjoitus ensi viikon pidempää vaellusta varten, vaikka sainkin polveni niin kipeäksi, etten loppuvaiheessa meinannut päästä alamäkeä alas. Vanhat polvivaivat ovat ikävä kyllä nyt aktivoituneet. Huomenna on kuitenkin sadepäivä, silloin ehtii hyvin lepuutella koipia ja venytellä lihaksia.

Illalla lähdimme vielä Linnanmäelle Valokarnevaalia katsomaan. Niin oli hienosti valaistu koko paikka, mutta olipa myös paljon ihmisiä! Hirveä tungos joka paikassa ja arvaahan sen, että väsähdin täysin, kun en sellaiseen vilinään ole tottunut. Meillä oli kuitenkin tosi hauskaa! Kävin lasten kanssa yhdessä pyörivässä härvelissäkin, että jos ei pää muuten ole sekaisin, niin nyt ainakin!Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ei herkimmille

Olen ollut parin päivän ajan oikea turhauman ruumiillistuma! On kerrankin tehnyt mieli postata pitkä rivi rumia sanoja, kaikki mahdolliset eritteet ja elimet ja muut perkeleet liitteeksi. Pitkän flunssan jälkeen pääsin viime viikolla vihdoin töihin, mutta sitten iski ”the silmätulehdus” . Etuliite ja sitaatit siksi, että tämäpä ei olekaan mikään tavan silmätulehdus, vaan ihan jotakin muuta. Varmaankin kärsivällisyyttäni koettelemaan varta vasten räätälöity kiusa!  Sain tipat jo keskiviikkona, mutta ei parannusta vieläkään. Sen lisäksi ihokin on edelleen sen näköinen kuin  olisi joku rokko, vaikka ei ole.  Eli: silmien päällä tai oikeastaan luomen alla on paksut, kipeät, violetille vivahtavat etanat ja iho kuin rokkotautisella. Että voi ihminen kerrankin tuntea itsensä kauniiksi! Siinä oli töissä vähän selittelemistä, että en ole itkenyt, mies ei ole lyönyt, en ole oveen törmännyt, ei tämä tartu. Kyseessä siis talirauhasen tulehdus eli kansankielellä näärännäppy.

Diagnoosi: myelooma

"No..." sanoi nuori lääkäri kolme vuotta sitten pitkän päivän jälkeen päivystyksessä ja piti pitkän tauon ennen kuin jatkoi  "...myeloomaa ei osata vielä parantaa, mutta sitä osataan nykyään hoitaa." Muutamaa kuukautta aiemmin olin googlaillut outoja oireitani ja ihmetellyt, voiko niillä olla mitään yhteistä. Hakusanoilla "anemia ja selkäkivut" tuli vastaan myelooma, mutta eihän minulla nyt sellaista voinut olla, koska tiedoissa sanottiin, että se on erittäin harvinainen ja sairastuneet ovat yli 65-vuotiaita. Minä olin 44v ja kahden pienen lapsen äiti. Unohdin koko asian. Tuosta päivystävän lääkärinplantun ensimmäisestä arviosta kesti noin kuukausi saada virallinen diagnoosi, mutta tottahan se oli. Minulla oli multippeli myelooma. "Myelooma on iäkkäämpien ihmisten sairaus ja nuorilla harvinainen. Lapset eivät sairastu siihen. Myeloomaan sairastumisen keski-ikä on 65–70 vuotta."  LÄHDE: Myelooma - Kaikki syövästä  Kun kuu

Vitamiinit ja muut lisäkkeet

Koko hoitojen ajan, ja etenkin nyt tässä kantikseen valmistautumisen vaiheessa, olen ollut halukas buustaamaan vastustuskykyni mahdollisimman korkealle. Olenkin aktiivisesti kysynyt lääkäreiltä, mitä antioksedantteja, vitamiineja ja ruoka-aineita voin turvallisesti käyttää. Luontaistuotteet ja rohdokset on kielletty, koska niiden yhteisvaikutuksia lääkkeiden kanssa ei tunneta riittävän hyvin. Yllättävilläkin hedelmillä tai esimerkiksi vihreällä teellä on todettu lääkkeiden (esimerkiksi sytostaattien) vaikutusta vahvistavia tai heikentäviä vaikutuksia ja joistakin on jopa seurannut vaurioita esimerkiksi maksaan tai munuaisten toimintaan. Ja sellaiset ylimääräiset ongelmat haluan tietysti välttää. Ne tuotteet, mitä tässä kerron, ovat varmasti tuttuja ja olen vahvistanut kaikki hematologilta. Eri syövissä ja sairauksissa voi olla erilaisia säädöksiä näiden vitamiinien, mausteiden ja jopa ruoka-aineiden suhteen, joten jos oma tilanteesi on sellainen, että mietit näitä juttuja, kannatta