Siirry pääsisältöön

TurnausväsymystäFlunssa, pimeys, vaihtuvat allosiirron aikataulut ja huoli lapsesta, näillä mennään kohti viikonloppua.
Nyt hetkittäin iskee eräänlainen turnausväsymys, että milloin tämä oikein loppuu? Pitkästä aikaa mielessä käy välillä todella mustia ajatuksia. Pystyn vielä kuitenkin katsomaan ja kuulemaan niitä, antamaan niiden tulla ja mennä. Eivät jää, onneksi.

Tuntuu kuin koko perhe olisi pitkään kerännyt voimia joulukuuhun suunniteltuun koitokseen, ja kun se nyt siirtyikin, niin yhtäkkiä kaikki oireilevat, sairastuvat ja uupuvat yksi toisensa perään.

Uusi allosiirron aikataulu saatiin tänään, uusi päivä osuu tammikuulle. En ole vielä lapsille kertonut, yritän orientoitua ensin itse. Tänään soitti siis Meikusta sairaanhoitaja ja kertoi uudet päivämäärät ja sanoi, että on se hyvä olla tällaista yleisempää kudostyyppiä, niin löytyi sitten hyvä varaluovuttajakin, toinen kudoskaksonen.

Pieniä piristyksiä kuitenkin:

 • Aamuisin on käytössä kirkasvalolamppu ja iltaisin ympäröin kodin kynttilöillä.
 • Joulu ja uusi vuosi kotona! Gourmet menu on suunnitteilla.
 • Postissa tuli pari päivää sitten yllätys, nimittäin aivan mahtava lasten kirja Leijona se venytteli:100 vuotta suomalaista lastenrunoutta. Molemmat lapset istuivat sylissä ja poimittiin sieltä hauskoja runoja. Esikoinen halusi kirjan mukaan kouluunkin. Näinköhän sieltä löytyy uusi lempiruno? Tähänastinen lemppari on ollut Kirsi Kunnaksen ihana Jaakko Vaakko Vesirotta.
 • Toinenkin ihanuus kolahti postiluukusta, nimittäin Metsä eli Laura Annika Quartetin tyylikäs ja sävykäs jazz-CD. Olen nyt parina päivänä ehtinyt ihan rauhassa tunnelmoida sen kanssa ja nauttia sen yllätyksellisyydestä, salaperäisyydestä ja raikkaudesta.
 • Mies tuli työmatkalta kotiin ja tärisee nyt hänkin viluisena peiton alla, tuo minun mies, joka ei ikinä sairasta...

Tänään käytiin toisen lapsen kanssa lääkärissä ja kyllä se niin on, että kun lapsella on kaikki hyvin, äidillä on helpompi olla. Lapsen sairaus tai paha olo ottaa paljon kovemmalle kuin tämä koko tyhmä syöpä. 

Veikkaan, että jaksaisin paremmin, jos pääsisin kunnolla liikkeelle. Flunssa pahalainen rajoittaa. En päässyt keuhkokuumeenestoinhalaatioonkaan eilen sen takia ja sain sille ensi viikolle uuden ajan. 

Kunhan pääsisin äkkiä taas metsään. Olen katsellut Teijon kansallispuistoa vähän sillä silmällä ja suunnitellut, unelmoinut, haaveillut.
Kommentit

 1. Voimia! Toivottavasti flunssat helpottaisivat, niin pääsisitte tekemään jotain mukavaa, joka auttaisi jaksamaan syövän kanssa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3 Flunssa ei ole kyllä helpottanut, en tiedä, mistä näin kamalan taudin sain, mutta pahemmaksi menee ennen kuin paranee. Lepuuttelen nyt ja suunnittelen seuraavia retkeilyjä. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ei herkimmille

Olen ollut parin päivän ajan oikea turhauman ruumiillistuma! On kerrankin tehnyt mieli postata pitkä rivi rumia sanoja, kaikki mahdolliset eritteet ja elimet ja muut perkeleet liitteeksi. Pitkän flunssan jälkeen pääsin viime viikolla vihdoin töihin, mutta sitten iski ”the silmätulehdus” . Etuliite ja sitaatit siksi, että tämäpä ei olekaan mikään tavan silmätulehdus, vaan ihan jotakin muuta. Varmaankin kärsivällisyyttäni koettelemaan varta vasten räätälöity kiusa!  Sain tipat jo keskiviikkona, mutta ei parannusta vieläkään. Sen lisäksi ihokin on edelleen sen näköinen kuin  olisi joku rokko, vaikka ei ole.  Eli: silmien päällä tai oikeastaan luomen alla on paksut, kipeät, violetille vivahtavat etanat ja iho kuin rokkotautisella. Että voi ihminen kerrankin tuntea itsensä kauniiksi! Siinä oli töissä vähän selittelemistä, että en ole itkenyt, mies ei ole lyönyt, en ole oveen törmännyt, ei tämä tartu. Kyseessä siis talirauhasen tulehdus eli kansankielellä näärännäppy.

Vitamiinit ja muut lisäkkeet

Koko hoitojen ajan, ja etenkin nyt tässä kantikseen valmistautumisen vaiheessa, olen ollut halukas buustaamaan vastustuskykyni mahdollisimman korkealle. Olenkin aktiivisesti kysynyt lääkäreiltä, mitä antioksedantteja, vitamiineja ja ruoka-aineita voin turvallisesti käyttää. Luontaistuotteet ja rohdokset on kielletty, koska niiden yhteisvaikutuksia lääkkeiden kanssa ei tunneta riittävän hyvin. Yllättävilläkin hedelmillä tai esimerkiksi vihreällä teellä on todettu lääkkeiden (esimerkiksi sytostaattien) vaikutusta vahvistavia tai heikentäviä vaikutuksia ja joistakin on jopa seurannut vaurioita esimerkiksi maksaan tai munuaisten toimintaan. Ja sellaiset ylimääräiset ongelmat haluan tietysti välttää. Ne tuotteet, mitä tässä kerron, ovat varmasti tuttuja ja olen vahvistanut kaikki hematologilta. Eri syövissä ja sairauksissa voi olla erilaisia säädöksiä näiden vitamiinien, mausteiden ja jopa ruoka-aineiden suhteen, joten jos oma tilanteesi on sellainen, että mietit näitä juttuja, kannatta

Diagnoosi: myelooma

"No..." sanoi nuori lääkäri kolme vuotta sitten pitkän päivän jälkeen päivystyksessä ja piti pitkän tauon ennen kuin jatkoi  "...myeloomaa ei osata vielä parantaa, mutta sitä osataan nykyään hoitaa." Muutamaa kuukautta aiemmin olin googlaillut outoja oireitani ja ihmetellyt, voiko niillä olla mitään yhteistä. Hakusanoilla "anemia ja selkäkivut" tuli vastaan myelooma, mutta eihän minulla nyt sellaista voinut olla, koska tiedoissa sanottiin, että se on erittäin harvinainen ja sairastuneet ovat yli 65-vuotiaita. Minä olin 44v ja kahden pienen lapsen äiti. Unohdin koko asian. Tuosta päivystävän lääkärinplantun ensimmäisestä arviosta kesti noin kuukausi saada virallinen diagnoosi, mutta tottahan se oli. Minulla oli multippeli myelooma. "Myelooma on iäkkäämpien ihmisten sairaus ja nuorilla harvinainen. Lapset eivät sairastu siihen. Myeloomaan sairastumisen keski-ikä on 65–70 vuotta."  LÄHDE: Myelooma - Kaikki syövästä  Kun kuu