Siirry pääsisältöön

Päiväni sohvaperunana

Otsikko on sinänsä harhaanjohtava, että olen väkisinkin ollut pakotettu liikkeelle, vaikka mielihaluni olisi ollut pysyä tiukasti sohvalla lämpimässä. Kävin lääkärillä, apteekissa ja hakemassa lapsen eskarista, kaikki kylläkin yhdellä iskulla.

Flunssa ei siis ole hellittänyt otettaan vaan päin vastoin, yltynyt ihan kamalaksi. En ole sitten homeisen työtilani jälkeen ollutkaan näin kovassa flunssassa eli useampi vuosi on kyseessä, joten kaipa sen iskeminen oli vain ajan kysymys.

Työskentelin aiemmin useita vuosia tilassa, jossa paljastui mittava homeongelma: sädesientä, aspergillus versicoloria ja monia muita mikrobeja, joille olin ehtinyt altistua. Sairastin tuolloin usein sitkeitä silmätulehduksia, hengitystieinfektioita sekä poskiontelotulehduksia, jotka etenivät nopeasti korvatulehdukseksi jopa niin, että tärykalvotkin puhkesivat yhteensä kolme kertaa. Tämä siis aikuisella, jolla ei edes lapsena juuri korvatulehduksia ollut. Välittömästi tutkimustulosten selvittyä minut siirrettiin terveempään tilaan, minkä jälkeen en ole juuri flunssia sairastanut.

Noista korvatulehduksista jäi kyllä sellainen pelko, että hakeudun herkästi lääkäriin, jos poskionteloita alkaa pakottaa, niin tein tänäänkin. Onneksi poskiontelotulehduksesta ei ollut merkkejä ja crp:kin viittasi virustautiin, joten Duactin ja Flixonase-reseptin kanssa palasin kotiin potemaan. Jos ei näillä helpota parissa päivässä, niin sitten katsotaan uusiksi.

Olen hyvin tyytyväinen, jos onnistun välttämään antibioottikuurin. En edelleenkään saa syödä maitohappobakteeri-valmisteita (paitsi AB-jogurttia, piimää yms.), ne ovat kantasolusiirron jälkeen pitkään kiellettyjä, joten antibiootit pääsisivät tekemään tuhojaan suolistossa, mikä puolestaan heikentäisi vastustuskykyä entisestään.

Suolisto on todella tärkeä elin. Sen merkitys ihmisen terveydelle on verrattavissa sydämeen, maksaan ja munuaisiin. Sanotaan, että olet mitä syöt. Oikeasti sanonnan pitäisi kuulua näin: olet sitä, mitä suolistosi bakteerit tekevät siitä, mitä syöt”, Huovinen sanoo. Helsingin Sanomat 18.10.2016 


Ei tässä syöpäsen flunssassa ole juuri muuta eroa ei-syöpäsen flunssaan, ainakaan toistaiseksi. Yhtä kurjia molemmat, voin nyt kokemuksen syvällä rintaäänellä sanoa. Ehkä hivenen tarkemmin noita veriarvoja ja kuumemittaria pitää seurailla, mutta kun ei tässä ole nyt sytostaattihoitoja käynnissä, niin ei kai tässä muuta kuin oireenmukaista hoitoa.

Nenäkannu ja kaikki sallitut aineet ovat luonnollisestikin tässä jo käytössä. Pääni päällä leijuu valkosipulipilvi, inkivääri-sitruuna -juomaa on tislattu, sinkkitabletteja imeskelty.

Ja lapset hoitavat myös, Poikanen käy silittämässä äidin pehmeää tukkaa ja Tinttarella (9) tuli näyttämään minulle seuraamansa tubettajan YouTube-videota: Aikku auttaa - paranna flunssa kotikonstein. Kyllä minusta nyt pidetään huolta, aika liikkistä!



@Pixabay


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ei herkimmille

Olen ollut parin päivän ajan oikea turhauman ruumiillistuma! On kerrankin tehnyt mieli postata pitkä rivi rumia sanoja, kaikki mahdolliset eritteet ja elimet ja muut perkeleet liitteeksi. Pitkän flunssan jälkeen pääsin viime viikolla vihdoin töihin, mutta sitten iski ”the silmätulehdus” . Etuliite ja sitaatit siksi, että tämäpä ei olekaan mikään tavan silmätulehdus, vaan ihan jotakin muuta. Varmaankin kärsivällisyyttäni koettelemaan varta vasten räätälöity kiusa!  Sain tipat jo keskiviikkona, mutta ei parannusta vieläkään. Sen lisäksi ihokin on edelleen sen näköinen kuin  olisi joku rokko, vaikka ei ole.  Eli: silmien päällä tai oikeastaan luomen alla on paksut, kipeät, violetille vivahtavat etanat ja iho kuin rokkotautisella. Että voi ihminen kerrankin tuntea itsensä kauniiksi! Siinä oli töissä vähän selittelemistä, että en ole itkenyt, mies ei ole lyönyt, en ole oveen törmännyt, ei tämä tartu. Kyseessä siis talirauhasen tulehdus eli kansankielellä näärännäppy.

Vitamiinit ja muut lisäkkeet

Koko hoitojen ajan, ja etenkin nyt tässä kantikseen valmistautumisen vaiheessa, olen ollut halukas buustaamaan vastustuskykyni mahdollisimman korkealle. Olenkin aktiivisesti kysynyt lääkäreiltä, mitä antioksedantteja, vitamiineja ja ruoka-aineita voin turvallisesti käyttää. Luontaistuotteet ja rohdokset on kielletty, koska niiden yhteisvaikutuksia lääkkeiden kanssa ei tunneta riittävän hyvin. Yllättävilläkin hedelmillä tai esimerkiksi vihreällä teellä on todettu lääkkeiden (esimerkiksi sytostaattien) vaikutusta vahvistavia tai heikentäviä vaikutuksia ja joistakin on jopa seurannut vaurioita esimerkiksi maksaan tai munuaisten toimintaan. Ja sellaiset ylimääräiset ongelmat haluan tietysti välttää. Ne tuotteet, mitä tässä kerron, ovat varmasti tuttuja ja olen vahvistanut kaikki hematologilta. Eri syövissä ja sairauksissa voi olla erilaisia säädöksiä näiden vitamiinien, mausteiden ja jopa ruoka-aineiden suhteen, joten jos oma tilanteesi on sellainen, että mietit näitä juttuja, kannatta

Diagnoosi: myelooma

"No..." sanoi nuori lääkäri kolme vuotta sitten pitkän päivän jälkeen päivystyksessä ja piti pitkän tauon ennen kuin jatkoi  "...myeloomaa ei osata vielä parantaa, mutta sitä osataan nykyään hoitaa." Muutamaa kuukautta aiemmin olin googlaillut outoja oireitani ja ihmetellyt, voiko niillä olla mitään yhteistä. Hakusanoilla "anemia ja selkäkivut" tuli vastaan myelooma, mutta eihän minulla nyt sellaista voinut olla, koska tiedoissa sanottiin, että se on erittäin harvinainen ja sairastuneet ovat yli 65-vuotiaita. Minä olin 44v ja kahden pienen lapsen äiti. Unohdin koko asian. Tuosta päivystävän lääkärinplantun ensimmäisestä arviosta kesti noin kuukausi saada virallinen diagnoosi, mutta tottahan se oli. Minulla oli multippeli myelooma. "Myelooma on iäkkäämpien ihmisten sairaus ja nuorilla harvinainen. Lapset eivät sairastu siihen. Myeloomaan sairastumisen keski-ikä on 65–70 vuotta."  LÄHDE: Myelooma - Kaikki syövästä  Kun kuu