Siirry pääsisältöön

Pissaa, pissaa ja enemmän pissaa


Jatkuva pissatus tuntuu jääneen pysyväksi seuralaiseksi syöpähoitojen ja varsinkin polyooman jälkeen. Hyvästi, seurapiirirakko. Voin vain kaiholla muistella niitä aikoja, kun vetäisin kokonaisen työpäivän korkeintaan yhdellä pissatauolla. Nyt pitää vähän väliä hipsiä salaa vessaan ja se tuntuu suorastaan ajan hukalta! Jos voisin, niin ulkoistaisin koko touhun!

Eipä sitä osannut tällaistakaan asiaa arvostaa aiemmin.

Luulin pitkään, että pissatus johtuu vieläkin polyoomasta. Yllätys olikin melkoinen, kun verikokeista selvisi, että ainakaan veressä tuota kurjaa virusta ei enää löydy! Ja silti juoksen vessassa ja pissaaminen sattuu. Välillä muutenkin sattuu niin kuin puukolla vetelisi alavatsaa, kävely on hankalaa tai lähes mahdotonta noina kipuhetkinä. Jos on pakko, niin kuljen polvet koukussa ja jos lapset ovat ulkona, niin kiroilen vapautuneesti kovaan ääneen.

Juon tietysti edelleen sen 3 litraa päivässä käänteishyljinnän estolääke Sandimmunin takia. Tai siis juon siksi, että munuaiset ja maksa pysyisivät kunnossa tuon lääkkeen käytön aikana. En itseasiassa enää ole laskenut nestemääriä ja veikkaan, että saattaa kertyä neljäkin litraa useimpina päivinä. Että joo, voihan sekin juoksuttaa vessassa.

@Pixabay


Mutta mitä se kipuilu sitten on? Ei ole tulehdusta, se on tutkittu. Kipuhetket kestävät noin 10-15 minuuttia kerrallaan ja ne loppuvat joko siihen, että otan kipulääkkeen tai kun olen juonut tarpeeksi.  Runsas juominen tosiaan auttaa kipuiluun. Heti alkaa kivistää ja vihloa, jos on liian kauan juomatta.

Onkohan tämä jotakin kieroutunutta vaihdevuosi-piinaa? Tältäkö tuntuvat kuivat limakalvot? No siihenkin on käytössä Estradot-hormonilaastari ja joku voidekin silloin tällöin. Eipä naurata enää mitkään Vagisan-mainokset.

Vaihdevuodet on tässä ilmeisesti muuten jo olleet ja menneet, ihan vaivihkaa syöpähoitojen aikana. Ei ole hikoiluttanut eikä ollut mitään kuumia aaltoja. Ja mielialavaihdokset... no, jos on syöpä ja kortisonihoitoa, niin vaihdevuosioireita ei tule ensimmäisenä epäiltyä.

Ärsyttää. Heti kun on jotain tällaisia epämääräisiä oireita, niin se ärsyttää ja huolestuttaa.

Aiheuttaa tämä vähän stressiäkin. Töissä on nimittäin tulossa tilanteita, joista ei vaivihkaa voi hipsiä mihinkään ilman aikamoisia sanktioita. Mitenkähän selviän niistä? Pitääkö ottaa ne pahimman polyoomavaiheen aikaiset vaipat taas käyttöön? Apuva...Kommentit

 1. Moi!

  Googlella tuli ihan muuta hakiessa blogisi vastaan. Hurjan rohkea olet, kun puhut näistä vaietuista ongelmistakin! Mulla vaippojen kanssa helpotti, kun tajusin ettei kukaan niitä housujen alta näe eikä vaiva märehtimällä mihinkään katoa. Itse olen siis täysin virtsainko ollut viimeiset 2v. Hurjasti tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiitos! Ja hyvä, että olet löytänyt helpotusta, kurja vaiva tämä! Olen yrittänyt etsiä tietoa asiasta, mutta aika vähän mitään löytyy. Tällä hetkellä lääkärit ovat tosin mun kohdalla taas sitä mieltä, että onkin käänteishyljintää eli liittyy minulle tehtyyn kantasolusiirtoon. Jaah, aika kauan tätä nyt on puitu, mutta vähän näille vaivoille ilmeisesti voidaan mitään (lääketieteellisesti) tehdä. Oletko huomannut jonkun ruoka-aineen vaikuttavan sulla? Tai tiedätkö, mistä sun ongelma johtuu?

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ei herkimmille

Olen ollut parin päivän ajan oikea turhauman ruumiillistuma! On kerrankin tehnyt mieli postata pitkä rivi rumia sanoja, kaikki mahdolliset eritteet ja elimet ja muut perkeleet liitteeksi. Pitkän flunssan jälkeen pääsin viime viikolla vihdoin töihin, mutta sitten iski ”the silmätulehdus” . Etuliite ja sitaatit siksi, että tämäpä ei olekaan mikään tavan silmätulehdus, vaan ihan jotakin muuta. Varmaankin kärsivällisyyttäni koettelemaan varta vasten räätälöity kiusa!  Sain tipat jo keskiviikkona, mutta ei parannusta vieläkään. Sen lisäksi ihokin on edelleen sen näköinen kuin  olisi joku rokko, vaikka ei ole.  Eli: silmien päällä tai oikeastaan luomen alla on paksut, kipeät, violetille vivahtavat etanat ja iho kuin rokkotautisella. Että voi ihminen kerrankin tuntea itsensä kauniiksi! Siinä oli töissä vähän selittelemistä, että en ole itkenyt, mies ei ole lyönyt, en ole oveen törmännyt, ei tämä tartu. Kyseessä siis talirauhasen tulehdus eli kansankielellä näärännäppy.

Diagnoosi: myelooma

"No..." sanoi nuori lääkäri kolme vuotta sitten pitkän päivän jälkeen päivystyksessä ja piti pitkän tauon ennen kuin jatkoi  "...myeloomaa ei osata vielä parantaa, mutta sitä osataan nykyään hoitaa." Muutamaa kuukautta aiemmin olin googlaillut outoja oireitani ja ihmetellyt, voiko niillä olla mitään yhteistä. Hakusanoilla "anemia ja selkäkivut" tuli vastaan myelooma, mutta eihän minulla nyt sellaista voinut olla, koska tiedoissa sanottiin, että se on erittäin harvinainen ja sairastuneet ovat yli 65-vuotiaita. Minä olin 44v ja kahden pienen lapsen äiti. Unohdin koko asian. Tuosta päivystävän lääkärinplantun ensimmäisestä arviosta kesti noin kuukausi saada virallinen diagnoosi, mutta tottahan se oli. Minulla oli multippeli myelooma. "Myelooma on iäkkäämpien ihmisten sairaus ja nuorilla harvinainen. Lapset eivät sairastu siihen. Myeloomaan sairastumisen keski-ikä on 65–70 vuotta."  LÄHDE: Myelooma - Kaikki syövästä  Kun kuu

Vitamiinit ja muut lisäkkeet

Koko hoitojen ajan, ja etenkin nyt tässä kantikseen valmistautumisen vaiheessa, olen ollut halukas buustaamaan vastustuskykyni mahdollisimman korkealle. Olenkin aktiivisesti kysynyt lääkäreiltä, mitä antioksedantteja, vitamiineja ja ruoka-aineita voin turvallisesti käyttää. Luontaistuotteet ja rohdokset on kielletty, koska niiden yhteisvaikutuksia lääkkeiden kanssa ei tunneta riittävän hyvin. Yllättävilläkin hedelmillä tai esimerkiksi vihreällä teellä on todettu lääkkeiden (esimerkiksi sytostaattien) vaikutusta vahvistavia tai heikentäviä vaikutuksia ja joistakin on jopa seurannut vaurioita esimerkiksi maksaan tai munuaisten toimintaan. Ja sellaiset ylimääräiset ongelmat haluan tietysti välttää. Ne tuotteet, mitä tässä kerron, ovat varmasti tuttuja ja olen vahvistanut kaikki hematologilta. Eri syövissä ja sairauksissa voi olla erilaisia säädöksiä näiden vitamiinien, mausteiden ja jopa ruoka-aineiden suhteen, joten jos oma tilanteesi on sellainen, että mietit näitä juttuja, kannatta