Siirry pääsisältöön

Jännitystä ja ruokahaaveita

Edistystä tapahtuu, pikku hiljaa! Nyt on alkanut varsinainen jännitysnäytelmä, joka on kuin pörssikurssien liikkeitä seuraisi (no okei, minun mielestäni jännittävämpääkin kyllä), nimittäin neutrofiiliarvojen tarkkailu!

Toissapäivänä neutrofiilit, jotka siis ovat olleet mittaamattomissa pitkään, palasivat kartalle lukemalla 0,06. Eilen lukema oli jo 0.22 ja tänään 0,39! Miksi tämä neutrofiiliarvo on niin tärkeä? No siksi, että se kertoo vastustuskyvyn asteittaisesta noususta. Viitearvot ovat 1,5  -6,7. Ja kun arvo kohdallani ylittää 1, alan olla valmis kotiutukseen!

Antibiootitkin lopetettiin tänään. Mitään varsinaista syytä infektiolle ei ole veriviljelyistä löytynyt, mutta ei ole nyt ollut mitään oireitakaan.

Ruokahalu on palannut, valitettavasti tämä sairaalaruoka ei oikein maistu, vaan haaveilen kaikenlaisesta muusta. Telkkarin mainostaukojen ruokamainokset ja kavereiden mahtavat ruokapäivitykset ovat suoranaista kidutusta! Käytänkin nyt aikaani haaveillen ja suunnitellen, mitä kaikkea ihanaa ja suussasulavaa kokkailen sitten, kun pääsen kotiin. Terveen merkki, sanon minä! Pitsakekkerit perheen kanssa ainakin, suunnittelin tekeväni itselleni spesiaalin pinaattipitsan. Samoin itsetehdyt burgerit voisivat maistua, ja tortillat ja ja ja...

Omenaa tekee myös ihan hulluna mieli! Täällä Hyvinkään sairaalassa en ole juuri tuoreita hedelmiä tai kasviksia nähnyt, Meilahdessa sai kyllä omenia kuorittuna ja tomaattia leivän päälle. Eri ravintoloitsijoilla on ilmeisen erilaiset käytännöt.

Olen aloittanut kevyttä kuntopyöräilyä, siis todella kevyttä (tarkoittaa pari kertaa päivässä n. 5min pyöräilyä) ja vähän punteilla lihaskuntoa vahvistavaa perusliikettä. Varovaisesti on aloiteltava, kun sykkeet ovat huidelleet pilvissä ja sydämen qt-ajassa oli viime viikolla jotakin poikkeamaa, mutta nyt kun ne ovat paremmissa uomissa, täytyy vähän alkaa tunnustella kadonneiden lihasvoimien tilaa.

Hematologi väläytteli aamulla, että kotiutus voisi olla ensi viikolla. Jos nyt ei mitään takapakkeja enää. Mun tytär toivoo kovasti, että olisin kotona ennen kuin koulu alkaa! Siihen tähdätään! Pitäkää peukkuja!


@Pixabay

Kommentit

  1. Peukut pystyssä täällä, että kotiudut ennen koulun alkua !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kovasti ne tuntuvat haluavan pitää minua täällä vielä "varmuuden vuoksi"...

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ei herkimmille

Olen ollut parin päivän ajan oikea turhauman ruumiillistuma! On kerrankin tehnyt mieli postata pitkä rivi rumia sanoja, kaikki mahdolliset eritteet ja elimet ja muut perkeleet liitteeksi. Pitkän flunssan jälkeen pääsin viime viikolla vihdoin töihin, mutta sitten iski ”the silmätulehdus” . Etuliite ja sitaatit siksi, että tämäpä ei olekaan mikään tavan silmätulehdus, vaan ihan jotakin muuta. Varmaankin kärsivällisyyttäni koettelemaan varta vasten räätälöity kiusa!  Sain tipat jo keskiviikkona, mutta ei parannusta vieläkään. Sen lisäksi ihokin on edelleen sen näköinen kuin  olisi joku rokko, vaikka ei ole.  Eli: silmien päällä tai oikeastaan luomen alla on paksut, kipeät, violetille vivahtavat etanat ja iho kuin rokkotautisella. Että voi ihminen kerrankin tuntea itsensä kauniiksi! Siinä oli töissä vähän selittelemistä, että en ole itkenyt, mies ei ole lyönyt, en ole oveen törmännyt, ei tämä tartu. Kyseessä siis talirauhasen tulehdus eli kansankielellä näärännäppy.

Diagnoosi: myelooma

"No..." sanoi nuori lääkäri kolme vuotta sitten pitkän päivän jälkeen päivystyksessä ja piti pitkän tauon ennen kuin jatkoi  "...myeloomaa ei osata vielä parantaa, mutta sitä osataan nykyään hoitaa." Muutamaa kuukautta aiemmin olin googlaillut outoja oireitani ja ihmetellyt, voiko niillä olla mitään yhteistä. Hakusanoilla "anemia ja selkäkivut" tuli vastaan myelooma, mutta eihän minulla nyt sellaista voinut olla, koska tiedoissa sanottiin, että se on erittäin harvinainen ja sairastuneet ovat yli 65-vuotiaita. Minä olin 44v ja kahden pienen lapsen äiti. Unohdin koko asian. Tuosta päivystävän lääkärinplantun ensimmäisestä arviosta kesti noin kuukausi saada virallinen diagnoosi, mutta tottahan se oli. Minulla oli multippeli myelooma. "Myelooma on iäkkäämpien ihmisten sairaus ja nuorilla harvinainen. Lapset eivät sairastu siihen. Myeloomaan sairastumisen keski-ikä on 65–70 vuotta."  LÄHDE: Myelooma - Kaikki syövästä  Kun kuu

Vitamiinit ja muut lisäkkeet

Koko hoitojen ajan, ja etenkin nyt tässä kantikseen valmistautumisen vaiheessa, olen ollut halukas buustaamaan vastustuskykyni mahdollisimman korkealle. Olenkin aktiivisesti kysynyt lääkäreiltä, mitä antioksedantteja, vitamiineja ja ruoka-aineita voin turvallisesti käyttää. Luontaistuotteet ja rohdokset on kielletty, koska niiden yhteisvaikutuksia lääkkeiden kanssa ei tunneta riittävän hyvin. Yllättävilläkin hedelmillä tai esimerkiksi vihreällä teellä on todettu lääkkeiden (esimerkiksi sytostaattien) vaikutusta vahvistavia tai heikentäviä vaikutuksia ja joistakin on jopa seurannut vaurioita esimerkiksi maksaan tai munuaisten toimintaan. Ja sellaiset ylimääräiset ongelmat haluan tietysti välttää. Ne tuotteet, mitä tässä kerron, ovat varmasti tuttuja ja olen vahvistanut kaikki hematologilta. Eri syövissä ja sairauksissa voi olla erilaisia säädöksiä näiden vitamiinien, mausteiden ja jopa ruoka-aineiden suhteen, joten jos oma tilanteesi on sellainen, että mietit näitä juttuja, kannatta