Siirry pääsisältöön

Kesän jälkeen




Rakastan tuota yllä olevaa kuvaa! Meri, vuoret, kesä ja lapset. Kuvaan kiteytyy kesän hienoimpia hetkiä ja fiiliksiä, kun kolme serkusta heiluu rantakivillä ja etsii rapuja rannalla. Ja siihen kiteytyy myös paljon muuta: vapauden tunnetta ja elossaolon ihanuutta. Se symboloi terveyttä ja syövätöntä elämää.

Kesä oli ihana. Mun Summer Bucket List 2019 piti sisällään matkustelua ja paljon muutakin. Mikä kaikki toteutui?

Halusin:
  • tavata ystäviä - kaikkia en ehtinyt, mutta onneksi monia!
  • käydä ainakin yhdessä uudessa kansallispuistossa - käytiin Koloveden sekä Kurjenrahkan kansallispuistoissa
  • tehdä tyttären kanssa äiti-tytär reissu Tallinnaan - toteutui, ihana ja tärkeä reissu
  • käydä ystävän kanssa pienellä reissulla - toteutui, kävin hyvän ystävän kanssa Tallinnassa eli tein yhteensä kaksi Tallinnan reissua tänä kesänä
  • tehdä koko perheen lomamatkan - Kyllä! Kävimme Norjan Stavangerissa veljen perheen luona (tämän postauksen kuva ovat tuolta reissulta), mahtava reissu ja tietysti kävimme vuoristossakin vaeltamassa. 
  • päästä kuuntelemaan mahdollisimman montaa eri musiikkityyliä ja artistia (tavoitteena ainakin 12 tiettyä tapahtumaa/ esiintyjää, yllätykset tietysti myös tervetulleita) - toteutui osittain. Osa suunnitelmista meni mönkään alkukesän sairaalareissun takia, mutta Lenny Kravitz, Muse, Hilland Cowboys, Rosvot Taaborinvuoren kesäteatteri, Rigoletto Savonlinnan Oopperajuhlilla, Pyhimys ja Saimaa sekä Suuri Sinfoninen retki Musiikkitalolla toteutuivat.
  • piristää ja tuunata terassia - kyllä, ja oli aikakin
  • käydä Savonlinnan torilla torimuikuilla - kaksi kertaa! Lasten mielestä muikut ovat parempia kuin sipsit tai pitsa!
  • käydä Suvisaaressa Kalliolinnan Lettukahvilassa - käytiin ensimmäistä kertaa
  • poiketa Pori Jazzeilla 2019 - kyllä, Toto ja Snarky Puppy ja muutama muukin koettiin
  • käydä elokuvissa koko perheen kanssa (viimeksi olen käynyt leffateatterissa yli kaksi vuotta sitten!) - ei toteutunut
  • lukea kirjaa välillä yömyöhään - kyllä!
  • nähdä Ellen Thesleffin näyttely Minä maalaan kuin jumala - ei toteutunut, vielä. Sen sijaan kävin Galleria Anhavassa ja lumouduin Elina Merenmiehen maalauksista.
  • nukkua pitkään ja juoda kahvit omalla pihalla - toteutui, onneksi useampaan kertaan
  • uida järvessä - ei toteutunut, jänistin...
  • päästä siihen kuntoon, että 10km päivän matka taittuu helposti ja kävellä kesän aikana yhteensä 100km - toteutui osittain, 10km päiväreissu ei mene "helposti", mutta reippaasti yli 100 vaellettua kilometriä on tältä kesältä Sport Trackerissä
  • joogata ja virkistyä - toteutui
  • kuunnella sateen ropinaa oman terassin sohvalla - juu
  • juhlia miehen kanssa 10-vuotis hääpäivää - juhlittiin parisuhdevaelluksella Kurjenrahkan kansallispuistossa ja juhlistettiin yhdessäoloa muutenkin
  • nauttia elämästä ja yhdessäolosta, stressaamatta terveydestä - onnistui ainakin loppukesästä
  • lauleskella ja soitella ihan vain huvin vuoksi - toteutui osittain
  • olla tekemättä mitään näistä, jos en jaksa - ei tarvinnut pinnistellä missään kohdassa

Kesä loppui, niin kuin kesillä on tapana. Työt pitävät kiireisenä ja perheen arki harrastuksineen rullaa. Syksyn alkuun sain hyviä uutisia: myelooma loistaa poissaolollaan! Olen onnekas. Olen äärettömän kiitollinen. Arki on parasta ja sitä kannattaa välillä juhlia!



Kommentit

  1. Moikka.

    Olen lukenut blogiasi jo aika kauan, en edes muista, kuinka tänne päädyin silloin joskus.

    Halusin vain sen sanoa, että aiheen rankkuudesta huolimatta tätä on miellyttävä lukea: sinulla on kirjoittamisen taito! Ja nämä blogin kuvat on aivan UPEITA.

    Hyvää syksyn jatkoa! :)

    -Jonna

    VastaaPoista
  2. Hei Jonna!

    Kiitos tosi paljon kommentistasi ja kiva, kun tykkäät! :) Pahoittelut vastauksen viipymisestä, jotenkin tämä kommentti oli mennyt aivan ohi!

    Onnellista uuden vuosikymmenen alkua sinulle! <3

    - Laulava aurinko

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ei herkimmille

Olen ollut parin päivän ajan oikea turhauman ruumiillistuma! On kerrankin tehnyt mieli postata pitkä rivi rumia sanoja, kaikki mahdolliset eritteet ja elimet ja muut perkeleet liitteeksi. Pitkän flunssan jälkeen pääsin viime viikolla vihdoin töihin, mutta sitten iski ”the silmätulehdus” . Etuliite ja sitaatit siksi, että tämäpä ei olekaan mikään tavan silmätulehdus, vaan ihan jotakin muuta. Varmaankin kärsivällisyyttäni koettelemaan varta vasten räätälöity kiusa!  Sain tipat jo keskiviikkona, mutta ei parannusta vieläkään. Sen lisäksi ihokin on edelleen sen näköinen kuin  olisi joku rokko, vaikka ei ole.  Eli: silmien päällä tai oikeastaan luomen alla on paksut, kipeät, violetille vivahtavat etanat ja iho kuin rokkotautisella. Että voi ihminen kerrankin tuntea itsensä kauniiksi! Siinä oli töissä vähän selittelemistä, että en ole itkenyt, mies ei ole lyönyt, en ole oveen törmännyt, ei tämä tartu. Kyseessä siis talirauhasen tulehdus eli kansankielellä näärännäppy.

Vitamiinit ja muut lisäkkeet

Koko hoitojen ajan, ja etenkin nyt tässä kantikseen valmistautumisen vaiheessa, olen ollut halukas buustaamaan vastustuskykyni mahdollisimman korkealle. Olenkin aktiivisesti kysynyt lääkäreiltä, mitä antioksedantteja, vitamiineja ja ruoka-aineita voin turvallisesti käyttää. Luontaistuotteet ja rohdokset on kielletty, koska niiden yhteisvaikutuksia lääkkeiden kanssa ei tunneta riittävän hyvin. Yllättävilläkin hedelmillä tai esimerkiksi vihreällä teellä on todettu lääkkeiden (esimerkiksi sytostaattien) vaikutusta vahvistavia tai heikentäviä vaikutuksia ja joistakin on jopa seurannut vaurioita esimerkiksi maksaan tai munuaisten toimintaan. Ja sellaiset ylimääräiset ongelmat haluan tietysti välttää. Ne tuotteet, mitä tässä kerron, ovat varmasti tuttuja ja olen vahvistanut kaikki hematologilta. Eri syövissä ja sairauksissa voi olla erilaisia säädöksiä näiden vitamiinien, mausteiden ja jopa ruoka-aineiden suhteen, joten jos oma tilanteesi on sellainen, että mietit näitä juttuja, kannatta

Diagnoosi: myelooma

"No..." sanoi nuori lääkäri kolme vuotta sitten pitkän päivän jälkeen päivystyksessä ja piti pitkän tauon ennen kuin jatkoi  "...myeloomaa ei osata vielä parantaa, mutta sitä osataan nykyään hoitaa." Muutamaa kuukautta aiemmin olin googlaillut outoja oireitani ja ihmetellyt, voiko niillä olla mitään yhteistä. Hakusanoilla "anemia ja selkäkivut" tuli vastaan myelooma, mutta eihän minulla nyt sellaista voinut olla, koska tiedoissa sanottiin, että se on erittäin harvinainen ja sairastuneet ovat yli 65-vuotiaita. Minä olin 44v ja kahden pienen lapsen äiti. Unohdin koko asian. Tuosta päivystävän lääkärinplantun ensimmäisestä arviosta kesti noin kuukausi saada virallinen diagnoosi, mutta tottahan se oli. Minulla oli multippeli myelooma. "Myelooma on iäkkäämpien ihmisten sairaus ja nuorilla harvinainen. Lapset eivät sairastu siihen. Myeloomaan sairastumisen keski-ikä on 65–70 vuotta."  LÄHDE: Myelooma - Kaikki syövästä  Kun kuu