Siirry pääsisältöön

Kesätoiveita



Kesään ja lomaan liittyy varmasti kaikilla monenlaisia toiveita ja unelmia. Perheellisenä omiin toiveisiin nivoutuu muutaman muunkin toiveet. Jos lisäksi on vielä verisyöpä-toipilas, niin sen oman toivelistan toteutumiseen vaikuttaa tähtien suotuisan asennon lisäksi moni muukin asia. Kuten vaikkapa tarvittavat tutkimukset ja hoitoaikataulut ja terveenä pysyminen.

Todellisuudessa ainakin minulla on tietysti kaksi erilaista listaa: toinen on kevyempi Summer Bucket List. Ja toinen on se Mitä kaikkea pitäisi ehtiä -lista, jota en aio kirjoittaa mihinkään ylös, koska se kyllä muistuttelee itsestään halusinpa tahi en.

Niitä kivempia suunnitelmia sen sijaan on mukava tehdä ja kirjoittaa ylös. Vaikka ihan kaikki eivät toteutuisikaan, niin pelkkä unelmointi on mukavaa. Kesän 2019 Summer Bucket List näyttää kohdallani tältä:

Haluan:

  • tavata ystäviä 
  • käydä ainakin yhdessä uudessa kansallispuistossa
  • tehdä tyttären kanssa äiti-tytär reissu Tallinnaan
  • käydä ystävän kanssa pienellä reissulla
  • tehdä koko perheen lomamatkan
  • päästä kuuntelemaan mahdollisimman montaa eri musiikkityyliä ja artistia (tavoitteena ainakin 12 tiettyä tapahtumaa/ esiintyjää, yllätykset tietysti myös tervetulleita)
  • piristää ja tuunata terassia
  • käydä Savonlinnan torilla torimuikuilla
  • käydä Suvisaaressa Kalliolinnan Lettukahvilassa
  • poiketa Pori Jazzeilla 2019
  • käydä elokuvissa koko perheen kanssa (viimeksi olen käynyt leffateatterissa yli kaksi vuotta sitten!)
  • lukea kirjaa välillä yömyöhään 
  • nähdä Ellen Thesleffin näyttely Minä maalaan kuin jumala
  • nukkua pitkään ja juoda kahvit omalla pihalla
  • uida järvessä
  • päästä siihen kuntoon, että 10km päivän matka taittuu helposti ja kävellä kesän aikana yhteensä 100km
  • joogata ja virkistyä 
  • kuunnella sateen ropinaa oman terassin sohvalla
  • juhlia miehen kanssa 10-vuotis hääpäivää
  • nauttia elämästä ja yhdessäolosta, stressaamatta terveydestä
  • lauleskella ja soitella ihan vain huvin vuoksi.
  • olla tekemättä mitään näistä, jos en jaksa

Aikaa listan toteutumiseen on 31.8. asti.

Yritän nyt keskittyä näihin toiveisiin ja unelmiin, enkä hoitohin, pakkoihin ja epämukavuuksiin. Ajatusten rata on kieltämättä pyörinyt viime aikoina liikaakin sellaisessa, negatiivisessa, kun kaikki ei olekaan mennyt ihan putkeen - tai vaikka olisikin mennyt, niin ei ole tuntunut siltä kuin suunnittelin sen tuntuvan nyt kun vihdoin saan ja pystyn tekemään monia näistä asioista. On pakko tunnustaa ja tunnistaa, että mieli ei kertakaikkiaan ole pysynyt mukana kaikissa näissä viime vuosien käänteissä.


"Tämä on sellainen kesä, jonka toipuva on odottanut saapuvan. Pitkästä aikaa hän aavistaa oman äänensä vahvistuvan ja voimiensa hiljalleen palautuvan. Vielä ei ole aika kuumille moottoritielle, eikä uljaille kiitonousuille. Mutta kesä se on toipilaallakin. Hauras, herkkä ja yhä hellää hoivaa kaipaava.

TÄMÄ on monelle kesä, joka tuntuu valon sijaan pimeältä. Kesä, joka menee ennen kaikkea selvitessä.

Joten jos et löydä itseäsi, ihmisyyttäsi tai elämääsi kesän kevyistä kuvista, ole syvästi armollinen. Meitä on monta muutakin.

Sillä vaikka ihmiset jäävät lomille, elämä ei jää."


Maaret Kallio - Kaikille tästä ei tule valon kesä: Ole itsellesi armollinen juuri nyt


Tänään on muuten tasan kaksi vuotta autologisesta kantasolusiirrosta!





Kommentit

  1. Olin mukana jo kantasoluhoidoissasi, siis täältä käsin. Jännitin puolestasi ja ihmettelin usein miten sitä voi "ottaa omakseen" vieraan ihmisen jota ei ole koskaan tavannut. Niin kävi. Ihana lukea siitä että tunnet voimiesi palautuvan ja elämän voittavan :) upeeta! Jouduin itse yllättäen rutiinitoimenpiteen jälkeen sydänangioon enkä päässyt enää kotiin vaan sydämeni leikattiin nopeasti. Onnea matkassa. Ja kiitollinen ikuisesti Meikun sydänpoppoolle. Sairaalassa tuli maattua kahteen otteeseen 2,5 kk kun sain infektion jalkaani josta oli otettu suoni. Nyt on kaikki hyvin ja uudet neljä ohistus-suontani tuntuvat pitävän sydämeni hyvässä tahdissa. Seurailin sinua sairaalastakin käsin ja se yhdisti teihin syöpäblogisteihin vaikkei minulla ollutkaan niin vakavasta taudista kyse. Tosin minulla oli helpompaa senkin suhteen ettei kotona odottanut pieniä lapsia.
    Elämä on.
    Toivon sinulle kaikkea hyvää elämässä eteenpäin ja "pitelen sua mielessäni" - tsemppiä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi! Kiitos seuraamisesta, palautteesta ja tsempeistä! <3 Onpa sinullakin ollut rajuja vaiheita! Rutiinitoimenpide ei todellakaan mene aina niin kuin pitäisi! Onneksi kaikki nyt hyvin ja toivotaan, että pysyykin mallillaan! Elämä on... Kaikkea hyvää sinulle ja kaunista syksyä! <3

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ei herkimmille

Olen ollut parin päivän ajan oikea turhauman ruumiillistuma! On kerrankin tehnyt mieli postata pitkä rivi rumia sanoja, kaikki mahdolliset eritteet ja elimet ja muut perkeleet liitteeksi. Pitkän flunssan jälkeen pääsin viime viikolla vihdoin töihin, mutta sitten iski ”the silmätulehdus” . Etuliite ja sitaatit siksi, että tämäpä ei olekaan mikään tavan silmätulehdus, vaan ihan jotakin muuta. Varmaankin kärsivällisyyttäni koettelemaan varta vasten räätälöity kiusa!  Sain tipat jo keskiviikkona, mutta ei parannusta vieläkään. Sen lisäksi ihokin on edelleen sen näköinen kuin  olisi joku rokko, vaikka ei ole.  Eli: silmien päällä tai oikeastaan luomen alla on paksut, kipeät, violetille vivahtavat etanat ja iho kuin rokkotautisella. Että voi ihminen kerrankin tuntea itsensä kauniiksi! Siinä oli töissä vähän selittelemistä, että en ole itkenyt, mies ei ole lyönyt, en ole oveen törmännyt, ei tämä tartu. Kyseessä siis talirauhasen tulehdus eli kansankielellä näärännäppy.

Vitamiinit ja muut lisäkkeet

Koko hoitojen ajan, ja etenkin nyt tässä kantikseen valmistautumisen vaiheessa, olen ollut halukas buustaamaan vastustuskykyni mahdollisimman korkealle. Olenkin aktiivisesti kysynyt lääkäreiltä, mitä antioksedantteja, vitamiineja ja ruoka-aineita voin turvallisesti käyttää. Luontaistuotteet ja rohdokset on kielletty, koska niiden yhteisvaikutuksia lääkkeiden kanssa ei tunneta riittävän hyvin. Yllättävilläkin hedelmillä tai esimerkiksi vihreällä teellä on todettu lääkkeiden (esimerkiksi sytostaattien) vaikutusta vahvistavia tai heikentäviä vaikutuksia ja joistakin on jopa seurannut vaurioita esimerkiksi maksaan tai munuaisten toimintaan. Ja sellaiset ylimääräiset ongelmat haluan tietysti välttää. Ne tuotteet, mitä tässä kerron, ovat varmasti tuttuja ja olen vahvistanut kaikki hematologilta. Eri syövissä ja sairauksissa voi olla erilaisia säädöksiä näiden vitamiinien, mausteiden ja jopa ruoka-aineiden suhteen, joten jos oma tilanteesi on sellainen, että mietit näitä juttuja, kannatta

Diagnoosi: myelooma

"No..." sanoi nuori lääkäri kolme vuotta sitten pitkän päivän jälkeen päivystyksessä ja piti pitkän tauon ennen kuin jatkoi  "...myeloomaa ei osata vielä parantaa, mutta sitä osataan nykyään hoitaa." Muutamaa kuukautta aiemmin olin googlaillut outoja oireitani ja ihmetellyt, voiko niillä olla mitään yhteistä. Hakusanoilla "anemia ja selkäkivut" tuli vastaan myelooma, mutta eihän minulla nyt sellaista voinut olla, koska tiedoissa sanottiin, että se on erittäin harvinainen ja sairastuneet ovat yli 65-vuotiaita. Minä olin 44v ja kahden pienen lapsen äiti. Unohdin koko asian. Tuosta päivystävän lääkärinplantun ensimmäisestä arviosta kesti noin kuukausi saada virallinen diagnoosi, mutta tottahan se oli. Minulla oli multippeli myelooma. "Myelooma on iäkkäämpien ihmisten sairaus ja nuorilla harvinainen. Lapset eivät sairastu siihen. Myeloomaan sairastumisen keski-ikä on 65–70 vuotta."  LÄHDE: Myelooma - Kaikki syövästä  Kun kuu