Siirry pääsisältöön

Kuin silloin joskus




Hengissä ollaan! Vaikka hiljaista on täällä blogin saralla ollutkin, niin tosielämässä olen viipottanut pää kolmantena jalkana. Töissä, lasten harrastuksissa, tavannut kavereita ja kaikkea sellaista ihan mukavaa.

Olen elänyt ja nauttinut, nauttinut tästä elämästä! Palannut ihmisten ilmoille ihan kunnolla ja kokenut voimakkaita elämyksiä erilaisten kohtaamisten ja musiikin kautta.

Viime viikonloppuna olin vanhassa kotikaupungissani vanhan lukioni 40-vuotisjuhlassa ja tapasin paljon tuttuja menneiltä vuosilta. Ilta oli todella tunteikas, monella tasolla, ja musiikki oli vahva yhdistävä tekijä koko illassa. En tiedä tuliko kenenkään kanssa puhuttua mitään niin sanotusti järkevää, mutta ei kai se haittaa? Ainakin minulle tärkeintä oli sellainen helppo yhdessäolo ja hengittäminen ja hengailu samassa paikassa. Katseellakin voi kohdata ja hymystä tunnistaa hengenheimolaisen. On aika vapauttavaa vaan olla, ja muistaa itsensä ja keskustelukaverikin sellaisena kuin silloin joskus.




Etukäteen mietin, jaksanko varmasti ajaa pitkän matkan ja palata jo seuraavana päivänä, ja olihan se kieltämättä rankkaa. Koko viikko sen jälkeen on mennyt väsymyksestä kärsien, mutta oli kyllä sen arvoista, ehdottomasti!

Kuuntelin koko reissun ajan paljon musiikkia. Menomatkalla J.Karjalaisen uusinta levyä Sä kuljetat mua, ja Aija Puurtisen & Jalavein Keltaisen talon ullakko. Tulomatkalla hurahdinkin totaalisesti Jarkko Martikaiseen. Taisin kuunnella melkein kaiken, mitä häneltä Spotifystä sooloartistina ja Luotettujen miesten kanssa löytyy. Jonkinlainen allegoria omaan elämään löytyy erityisesti biisin Pidän tästä paikasta sanoista. Nostalgiatripillä lukioaikaiseen maailmaan saattaa olla osuutta asiaan.

Pidän tästä paikasta


Miltäs tuntui lihapäitä paeta
Katuun kaatua ja jälleen saada turpaansa syyttä?
No, sen se opetti, kuinka moni tilasi
Lusikalla hyvyyttä
Ja arvaan, että rekkalastikuormalla tyhmyyttä
Ja jälkiruuaksi tyhmyyttä
Entä miltä tuntui peiliin katsoa
Nähdä mustelma ja verta joka paikassa, kunnes
Pikkuhiljaa silmät alkoi umpeen muurautua?
No, sen mä kestin paremmin
Kun peilin omistajatyttö lohdutti hieman mua
Aloin hiljalleen parantua


Ja lauloin:
Onhan kuitenkin aina lopulta
Aika hienoa olla elossa
Nousta ylös ja sanoa:
Pidän sinusta ja tästä paikasta


Näinä päivinä en enää turpaan saa
Mutta aikuisuus on joskus paljon hankalampaa
Nyt näkee voimakkaampia vaahtosuita
Jotka mukiloivat maailmaa
Ja tahtovat määrätä kaikkia muita taas
Ja lietsoa tappeluita taas...
Silti aion täällä pitkään roikkua:
Hopeareunuksissa killun enkä irrota koskaan
Vaikka uskoa varmasti koetellaan
Niin hyvyyttä on annosteltu meihin
Aina enemmän kuin pahuutta milloinkaan
Pahuus ei pysty voittamaan


Koskaan

Onhan kuitenkin aina lopulta
Aika hienoa olla elossa
Nousta ylös ja sanoa:
Pidän teistä ja tästä paikasta





Metsään en ole enää päässyt niin usein kuin haluaisin. Työt haittaavat kuljeksimista. Toisaalta tämä syksyinen synkeyskään ei niin hirveästi houkuttele kallioille liukastelemaan, mutta aina silloin tällöin yritän karata luontoon. Viimeksi hyvän sään osuessa sopivaan saumaan suuntasin Lopelle, Luutasuon Samon reitille, ja sieltä on nämä tämän postauksen kuvat napattu.

Viikon päästä alkaa taas tutkimukset ja vuorossa on myös 10 kuukauden kontrolli. En ole vielä alkanut varsinaisesti jännittää (kun en ehdi!), mutta kyllähän se mielessä on kun kalenterissa aina silmille vilahtaa. Onneksi töissä on kaikenlaista mielenkiintoista ja yhtä sun toista elämyksellistä tapahtumaa, johon saa keskittyä siihen asti!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ei herkimmille

Olen ollut parin päivän ajan oikea turhauman ruumiillistuma! On kerrankin tehnyt mieli postata pitkä rivi rumia sanoja, kaikki mahdolliset eritteet ja elimet ja muut perkeleet liitteeksi. Pitkän flunssan jälkeen pääsin viime viikolla vihdoin töihin, mutta sitten iski ”the silmätulehdus” . Etuliite ja sitaatit siksi, että tämäpä ei olekaan mikään tavan silmätulehdus, vaan ihan jotakin muuta. Varmaankin kärsivällisyyttäni koettelemaan varta vasten räätälöity kiusa!  Sain tipat jo keskiviikkona, mutta ei parannusta vieläkään. Sen lisäksi ihokin on edelleen sen näköinen kuin  olisi joku rokko, vaikka ei ole.  Eli: silmien päällä tai oikeastaan luomen alla on paksut, kipeät, violetille vivahtavat etanat ja iho kuin rokkotautisella. Että voi ihminen kerrankin tuntea itsensä kauniiksi! Siinä oli töissä vähän selittelemistä, että en ole itkenyt, mies ei ole lyönyt, en ole oveen törmännyt, ei tämä tartu. Kyseessä siis talirauhasen tulehdus eli kansankielellä näärännäppy.

Vitamiinit ja muut lisäkkeet

Koko hoitojen ajan, ja etenkin nyt tässä kantikseen valmistautumisen vaiheessa, olen ollut halukas buustaamaan vastustuskykyni mahdollisimman korkealle. Olenkin aktiivisesti kysynyt lääkäreiltä, mitä antioksedantteja, vitamiineja ja ruoka-aineita voin turvallisesti käyttää. Luontaistuotteet ja rohdokset on kielletty, koska niiden yhteisvaikutuksia lääkkeiden kanssa ei tunneta riittävän hyvin. Yllättävilläkin hedelmillä tai esimerkiksi vihreällä teellä on todettu lääkkeiden (esimerkiksi sytostaattien) vaikutusta vahvistavia tai heikentäviä vaikutuksia ja joistakin on jopa seurannut vaurioita esimerkiksi maksaan tai munuaisten toimintaan. Ja sellaiset ylimääräiset ongelmat haluan tietysti välttää. Ne tuotteet, mitä tässä kerron, ovat varmasti tuttuja ja olen vahvistanut kaikki hematologilta. Eri syövissä ja sairauksissa voi olla erilaisia säädöksiä näiden vitamiinien, mausteiden ja jopa ruoka-aineiden suhteen, joten jos oma tilanteesi on sellainen, että mietit näitä juttuja, kannatta

Diagnoosi: myelooma

"No..." sanoi nuori lääkäri kolme vuotta sitten pitkän päivän jälkeen päivystyksessä ja piti pitkän tauon ennen kuin jatkoi  "...myeloomaa ei osata vielä parantaa, mutta sitä osataan nykyään hoitaa." Muutamaa kuukautta aiemmin olin googlaillut outoja oireitani ja ihmetellyt, voiko niillä olla mitään yhteistä. Hakusanoilla "anemia ja selkäkivut" tuli vastaan myelooma, mutta eihän minulla nyt sellaista voinut olla, koska tiedoissa sanottiin, että se on erittäin harvinainen ja sairastuneet ovat yli 65-vuotiaita. Minä olin 44v ja kahden pienen lapsen äiti. Unohdin koko asian. Tuosta päivystävän lääkärinplantun ensimmäisestä arviosta kesti noin kuukausi saada virallinen diagnoosi, mutta tottahan se oli. Minulla oli multippeli myelooma. "Myelooma on iäkkäämpien ihmisten sairaus ja nuorilla harvinainen. Lapset eivät sairastu siihen. Myeloomaan sairastumisen keski-ikä on 65–70 vuotta."  LÄHDE: Myelooma - Kaikki syövästä  Kun kuu