Siirry pääsisältöön

Ikkuna auki ja paljain jaloin

Soittivat sairaalasta. Kantasolusiirto siirtyykin viikolla eteenpäin. Höh. Olin jo niin menossa ja valmis.

Jos, ja kun, positiivista haluaa löytää, niin saammepahan näin koko perheen kanssa yhteisen lomaviikon! Alkuperäinen päivämäärä nimittäin osui juuri miehen loman alkuun, jolloin hänen koko kesälomansa ajan olisin ollut sairaalassa.

Minulla on tietysti kaikenlaisia rajoituksia tässä päällä eli mihinkään ulkomaanmatkoille ei spontaanisti tästä lähdetä. Vaikka ei meidän perheessä aiemminkaan olla kovia reissaajia oltu, mutta ainakin se oli mahdollista. Lähteä, jos haluttiin. Nyt kaikkea pitää vähän tarkemmin suunnitella. Esimerkiksi, jos festareille haluaa mennä, niin bajamaja ei oikein ole hyvä vaihtoehto. Hygieenisempää pitää olla. Ja miten niiden eväiden kanssa sitten? Mistään kojusta ei ainakaan voi mitään syödä.

Yhtä sun toista on siis kielletty, mutta joka niitä miettii, sitä tikulla silmään vai miten se meni.

Loppupeleissä tässä voi kaikenlaista pientä kivaa tehdä ja keksiä: voi ulkoilla ja tavata kavereita auringonpaisteessa, käydä leikkipuistoissa lasten kanssa, voi tehdä pieniä retkiä perheen kanssa, juoda lasillisen punaviiniä. Ja vaikka mitä.

Saattaa sitä vielä 3 viikon eristyksen aikana sairaalaoloissa tulla mieleen, että tämä tämmöinen vaihe on sittenkin ihan ok. Kun ystävät tulevat moikkaamaan avaruusasut päällä ja maskit naamalla. Kun ei pienestä huoneesta pääse ulos, ikkunaakaan saa avata eikä edes sukat jalassa saa omassa huoneessaan tassutella vaan sisätossut pitää muistaa laittaa, ettei hoitajien mukana pääse kulkeutumaan mihinkään mikroskooppisia salamatkustajia.

Tässä sitä vielä nukkuu ikkuna auki ja räpsyttelee menemään paljain jaloin!

“Kaupunkilaiset ja nuoriso elävät toista aikaa, kaikki alle seitsemänkymmentävuotiaat. Sen ajan nimi on kiire. Joka on oman pään keksintö. Kärsimättömyydeksi sellaista pitäisi sanoa. Joka taas on sitä että ihmiset eivät malta kärsiä vaikka kyllä kannattaisi. Kärsimyksen jälkeen pienikin helpotus tuntuu hyvältä. Mutta kun kaikki on koko ajan helppoa, niin mikään ei oikeastaan tunnu helpolta.” 
                                                       ― Tuomas KyröMielensäpahoittaja


@Pixabay


Kommentit

  1. Hyvä asenne. Kannattaa nauttia kaikesta nyt, kun vielä voi. Ei tiedä koska punaviinikään maistuu seuraavan kerran.
    Itse jännitin etukäteen sitä, miten kestän kolme viikkoa eristyksessä. Se oli ihan turhaa. Kertaakaan ei huone ahdistanut ja aika meni käsittämättömän nopeasti. Tosin olen ollut varmaan aika mömmöissä, koska nyt on perheen kanssa selvinnyt, että en muista montakaan asiaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa hyvä kuulla, että kolme viikkoa meni nopeasti! Varmaan itsekin stressaan ihan turhaan, tosin omassa tilanteessa mietin eniten lasten kannalta asiaa, mutta saattaa kyllä olla, että menee helpommin kuin mitä nyt etukäteen pelkään. Puuhaa ja tekemistä heillä nimittäin lomalla varmasti riittää!

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ei herkimmille

Olen ollut parin päivän ajan oikea turhauman ruumiillistuma! On kerrankin tehnyt mieli postata pitkä rivi rumia sanoja, kaikki mahdolliset eritteet ja elimet ja muut perkeleet liitteeksi. Pitkän flunssan jälkeen pääsin viime viikolla vihdoin töihin, mutta sitten iski ”the silmätulehdus” . Etuliite ja sitaatit siksi, että tämäpä ei olekaan mikään tavan silmätulehdus, vaan ihan jotakin muuta. Varmaankin kärsivällisyyttäni koettelemaan varta vasten räätälöity kiusa!  Sain tipat jo keskiviikkona, mutta ei parannusta vieläkään. Sen lisäksi ihokin on edelleen sen näköinen kuin  olisi joku rokko, vaikka ei ole.  Eli: silmien päällä tai oikeastaan luomen alla on paksut, kipeät, violetille vivahtavat etanat ja iho kuin rokkotautisella. Että voi ihminen kerrankin tuntea itsensä kauniiksi! Siinä oli töissä vähän selittelemistä, että en ole itkenyt, mies ei ole lyönyt, en ole oveen törmännyt, ei tämä tartu. Kyseessä siis talirauhasen tulehdus eli kansankielellä näärännäppy.

Vitamiinit ja muut lisäkkeet

Koko hoitojen ajan, ja etenkin nyt tässä kantikseen valmistautumisen vaiheessa, olen ollut halukas buustaamaan vastustuskykyni mahdollisimman korkealle. Olenkin aktiivisesti kysynyt lääkäreiltä, mitä antioksedantteja, vitamiineja ja ruoka-aineita voin turvallisesti käyttää. Luontaistuotteet ja rohdokset on kielletty, koska niiden yhteisvaikutuksia lääkkeiden kanssa ei tunneta riittävän hyvin. Yllättävilläkin hedelmillä tai esimerkiksi vihreällä teellä on todettu lääkkeiden (esimerkiksi sytostaattien) vaikutusta vahvistavia tai heikentäviä vaikutuksia ja joistakin on jopa seurannut vaurioita esimerkiksi maksaan tai munuaisten toimintaan. Ja sellaiset ylimääräiset ongelmat haluan tietysti välttää. Ne tuotteet, mitä tässä kerron, ovat varmasti tuttuja ja olen vahvistanut kaikki hematologilta. Eri syövissä ja sairauksissa voi olla erilaisia säädöksiä näiden vitamiinien, mausteiden ja jopa ruoka-aineiden suhteen, joten jos oma tilanteesi on sellainen, että mietit näitä juttuja, kannatta

Diagnoosi: myelooma

"No..." sanoi nuori lääkäri kolme vuotta sitten pitkän päivän jälkeen päivystyksessä ja piti pitkän tauon ennen kuin jatkoi  "...myeloomaa ei osata vielä parantaa, mutta sitä osataan nykyään hoitaa." Muutamaa kuukautta aiemmin olin googlaillut outoja oireitani ja ihmetellyt, voiko niillä olla mitään yhteistä. Hakusanoilla "anemia ja selkäkivut" tuli vastaan myelooma, mutta eihän minulla nyt sellaista voinut olla, koska tiedoissa sanottiin, että se on erittäin harvinainen ja sairastuneet ovat yli 65-vuotiaita. Minä olin 44v ja kahden pienen lapsen äiti. Unohdin koko asian. Tuosta päivystävän lääkärinplantun ensimmäisestä arviosta kesti noin kuukausi saada virallinen diagnoosi, mutta tottahan se oli. Minulla oli multippeli myelooma. "Myelooma on iäkkäämpien ihmisten sairaus ja nuorilla harvinainen. Lapset eivät sairastu siihen. Myeloomaan sairastumisen keski-ikä on 65–70 vuotta."  LÄHDE: Myelooma - Kaikki syövästä  Kun kuu