Siirry pääsisältöön

Päiväunia ja pierumusiikkia




Alkaisikohan tämä kevätflunssa tästä pikkuhiljaa taittua? Viikonloppuna nosti pientä lämpöä, sopivasti 37,9 tuntumaan, että sain siinä muutaman tunnin olla jännityksessä ylittyykö sairaalaanlähtökynnys vaiko ei. Onneksi lukema laski, on se vaan niin paljon mukavampi nukkua omassa sängyssä kuin sairaalapetissä!

Alkuviikko on mennyt melko lailla lepäillessä. Harmittaa, kun hyvin edennyt sauvakävelyputki joutui nyt pienelle katkolle. Tänään olen kuitenkin jaksanut jo puuhailla kotijuttuja ihan mukavasti.

Minulla on täällä kotona nyt pieni kuumeinen seuralainenkin, meidän Poikanen (6). Nukuttiin päikkärit yhdessä, ollaan pelattu Unoa ja juteltu kaikenlaista, myös tunteista ja tytöistä. Outoa kyllä, kaikki keskustelut tuntuvat päätyvän aina johonkin pierujuttuun...

Olen alkanut soittaa jälleen pianoa. Lopetin ns. vakavamman soittamisen vuonna 1993, mutta kevyempää on tullut soiteltua sen jälkeenkin, joten jonkinlainen tuntuma koskettimiin on säilynyt.

Kaivoin joku aika sitten varastoista pinon opiskeluaikoina soittamaani ohjelmistoa ja olen tässä kevätpäivien iloksi verestellyt muististani Mozartia, Chopinia, Bachia, Kabalewskia, Schumannia, Sibeliusta. Skrjabiniin en ole tohtinut vielä koskea, mutta sekin päivä koittaa vielä.

Yllättävän hyvin sormet muistavat aikoinaan hyvään kuntoon treenatut biisit! Ja mukavasti ne joskus mahdollisesti olleet suorituspaineet ovat karisseet, pystyn ilman suurempia tunnontuskia oikomaan parit mutkat ja nautiskelemaan vaan.

Välillä olen myös vähän laulanut, mutta koskettavat tekstit ovat heikko paikka. Tulee mieleen, että tämä sopisi hautajaisiin, ja sitten itkettää. Täytyy siis pysytellä jossakin J. Karjalaisen Ankkurinappi -tyylisissä sanoituksissa, joissa ei ole niin paljon tuota koskettavuusefektiä.

Soittaminen on ollut ihanan rentouttavaa. Parhaimmillaan siinä saavuttaa sellaisen olemisen tason, missä aika ja elämä vain virtaavat. Ja pääsen siihen samaan fiilikseen, mikä oli yläaste- ja lukioikäisenä ihan vain huvikseen soitellessa ja laulellessa. Ilman ihmeempiä tavotteita ja pakkoa, omaksi iloksi ja ajankuluksi. Se ei ole mikään itsestäänselvyys, koska jossakin vaiheessa musiikki on ollut enemmän työtä kuin huoletonta ajanviettoa flow-tilassa.

Poikasen mielestä minun pitäisi soittaa mieluummin pierumusiikkia. Eipä siinä mitään, Mozartkin  arvosti aikanaan pieruhuumoria. Taitaa kuitenkin mennä sävellyshommiksi, sillä vaikka Spotifystä kaikenlaista löytyykin, niin ei aitoa pierumusiikkia.


“One good thing about music, when it hits you, you feel no pain.” -Bob Marley

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ei herkimmille

Olen ollut parin päivän ajan oikea turhauman ruumiillistuma! On kerrankin tehnyt mieli postata pitkä rivi rumia sanoja, kaikki mahdolliset eritteet ja elimet ja muut perkeleet liitteeksi. Pitkän flunssan jälkeen pääsin viime viikolla vihdoin töihin, mutta sitten iski ”the silmätulehdus” . Etuliite ja sitaatit siksi, että tämäpä ei olekaan mikään tavan silmätulehdus, vaan ihan jotakin muuta. Varmaankin kärsivällisyyttäni koettelemaan varta vasten räätälöity kiusa!  Sain tipat jo keskiviikkona, mutta ei parannusta vieläkään. Sen lisäksi ihokin on edelleen sen näköinen kuin  olisi joku rokko, vaikka ei ole.  Eli: silmien päällä tai oikeastaan luomen alla on paksut, kipeät, violetille vivahtavat etanat ja iho kuin rokkotautisella. Että voi ihminen kerrankin tuntea itsensä kauniiksi! Siinä oli töissä vähän selittelemistä, että en ole itkenyt, mies ei ole lyönyt, en ole oveen törmännyt, ei tämä tartu. Kyseessä siis talirauhasen tulehdus eli kansankielellä näärännäppy.

Vitamiinit ja muut lisäkkeet

Koko hoitojen ajan, ja etenkin nyt tässä kantikseen valmistautumisen vaiheessa, olen ollut halukas buustaamaan vastustuskykyni mahdollisimman korkealle. Olenkin aktiivisesti kysynyt lääkäreiltä, mitä antioksedantteja, vitamiineja ja ruoka-aineita voin turvallisesti käyttää. Luontaistuotteet ja rohdokset on kielletty, koska niiden yhteisvaikutuksia lääkkeiden kanssa ei tunneta riittävän hyvin. Yllättävilläkin hedelmillä tai esimerkiksi vihreällä teellä on todettu lääkkeiden (esimerkiksi sytostaattien) vaikutusta vahvistavia tai heikentäviä vaikutuksia ja joistakin on jopa seurannut vaurioita esimerkiksi maksaan tai munuaisten toimintaan. Ja sellaiset ylimääräiset ongelmat haluan tietysti välttää. Ne tuotteet, mitä tässä kerron, ovat varmasti tuttuja ja olen vahvistanut kaikki hematologilta. Eri syövissä ja sairauksissa voi olla erilaisia säädöksiä näiden vitamiinien, mausteiden ja jopa ruoka-aineiden suhteen, joten jos oma tilanteesi on sellainen, että mietit näitä juttuja, kannatta

Diagnoosi: myelooma

"No..." sanoi nuori lääkäri kolme vuotta sitten pitkän päivän jälkeen päivystyksessä ja piti pitkän tauon ennen kuin jatkoi  "...myeloomaa ei osata vielä parantaa, mutta sitä osataan nykyään hoitaa." Muutamaa kuukautta aiemmin olin googlaillut outoja oireitani ja ihmetellyt, voiko niillä olla mitään yhteistä. Hakusanoilla "anemia ja selkäkivut" tuli vastaan myelooma, mutta eihän minulla nyt sellaista voinut olla, koska tiedoissa sanottiin, että se on erittäin harvinainen ja sairastuneet ovat yli 65-vuotiaita. Minä olin 44v ja kahden pienen lapsen äiti. Unohdin koko asian. Tuosta päivystävän lääkärinplantun ensimmäisestä arviosta kesti noin kuukausi saada virallinen diagnoosi, mutta tottahan se oli. Minulla oli multippeli myelooma. "Myelooma on iäkkäämpien ihmisten sairaus ja nuorilla harvinainen. Lapset eivät sairastu siihen. Myeloomaan sairastumisen keski-ikä on 65–70 vuotta."  LÄHDE: Myelooma - Kaikki syövästä  Kun kuu