Siirry pääsisältöön

Vesileikkejä

Niin, mitä nyt saa tehdä ja mitä ei? Saanko mennä uimahalliin uimaan?

Tällaisia kysymyksiä on tullut matkan varrella kysyttyä. Normaalia elämää kuulemma saa viettää ja liikkua pitää, olon ja voinnin mukaan, pois lukien ne muutamat asiat kuten töissäkäynti, rankempi liikunta, tautilähteiden lähellä oleskelu jne. Sain luvan mennä uimahalliin, mutta en yleiseen saunaan,  koska siellä pöpöt kuulemma voi hyvin ja pulleasti.

Näillä ohjeilla menimme tänään pitkästä aikaa esikoisen uintiharrastuksen ajaksi kuopuksenkin kanssa uimaan! Ja meillä on niin, niin valtavan hauskaa! Voe mahoton...

Ensin pulikoitiin lasten altaassa ja heiteltiin kaikenlaisia sukellettavia kaloja ja kilpikonnia etsittäväksi, sitten käväistiin terapia-altaassa, minkä jälkeen pistettiin vielä vesijuoksuvyöt päälle ja suunnattiin isolle radalle. Ja tämä meidän tuleva eskarilainen voitti minut ihan 6-0! Saan kuulla tästä varmasti monta päivää!

Kävi siinä pukuhuoneessa lyhyesti mielessä sellaiset ulkonäköjutut, joita en ole vielä aiemmin ajatellut. Tukka on kyllä päässä niihin tuleviin koitoksiin asti, eikä minusta muuten mitään huomaa päälle päin, mutta käsivarret pistoksilla ja mustelmilla jatkuvista verinäytteistä, lihakset kaikonneet rimpulajaloista kortisonin takia, vaikka samalla kortisonit turvottavat mahaa, kasvoissakin on sellaista kortisonipunoitusta ja pyöreyttä. No so what! Ketä kiinnostaa? Enhän itsekään ketään arvioi ulkonäön perusteella, käyttäytyminen ja oleminen tilanteissa ratkaisee. Oma huomio menee ihan täysin lapsen tekemisten seuraamiseen, sama se lienee muillakin paikalla olijoilla. Mutta mielessä kävi, kuitenkin.

Ihanaa oli olla vedessä! Ja niin kivaa tuon pienen poikasen kanssa pulikoida! Meidän perhe elää nyt niin päivä ja olo kerrallaan, mitään ei voida suunnitella tai luvata lapsille etukäteen. Kun sitten on ikävä perua, jos äiti ei vaan jaksakaan. Se tässä on tuntunut todella pahalta, huono äiti -pisteet ja syyllisyysmittari aika korkealla. Voi, kun saataisiin nyt useammin tällaisia hetkiä, se on itsellekin niin energisoivaa!

Eilen kirjoitin noista iloisista asioista, niin kyllä lapsen ilahduttaminen on iloista suurin! Ei se nauru voi olla tarttumatta! Vesijuoksuradalla juoksevat mummotkin sen huomasivat ja heitä nauratti meidän meno!



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ei herkimmille

Olen ollut parin päivän ajan oikea turhauman ruumiillistuma! On kerrankin tehnyt mieli postata pitkä rivi rumia sanoja, kaikki mahdolliset eritteet ja elimet ja muut perkeleet liitteeksi. Pitkän flunssan jälkeen pääsin viime viikolla vihdoin töihin, mutta sitten iski ”the silmätulehdus” . Etuliite ja sitaatit siksi, että tämäpä ei olekaan mikään tavan silmätulehdus, vaan ihan jotakin muuta. Varmaankin kärsivällisyyttäni koettelemaan varta vasten räätälöity kiusa!  Sain tipat jo keskiviikkona, mutta ei parannusta vieläkään. Sen lisäksi ihokin on edelleen sen näköinen kuin  olisi joku rokko, vaikka ei ole.  Eli: silmien päällä tai oikeastaan luomen alla on paksut, kipeät, violetille vivahtavat etanat ja iho kuin rokkotautisella. Että voi ihminen kerrankin tuntea itsensä kauniiksi! Siinä oli töissä vähän selittelemistä, että en ole itkenyt, mies ei ole lyönyt, en ole oveen törmännyt, ei tämä tartu. Kyseessä siis talirauhasen tulehdus eli kansankielellä näärännäppy.

Vitamiinit ja muut lisäkkeet

Koko hoitojen ajan, ja etenkin nyt tässä kantikseen valmistautumisen vaiheessa, olen ollut halukas buustaamaan vastustuskykyni mahdollisimman korkealle. Olenkin aktiivisesti kysynyt lääkäreiltä, mitä antioksedantteja, vitamiineja ja ruoka-aineita voin turvallisesti käyttää. Luontaistuotteet ja rohdokset on kielletty, koska niiden yhteisvaikutuksia lääkkeiden kanssa ei tunneta riittävän hyvin. Yllättävilläkin hedelmillä tai esimerkiksi vihreällä teellä on todettu lääkkeiden (esimerkiksi sytostaattien) vaikutusta vahvistavia tai heikentäviä vaikutuksia ja joistakin on jopa seurannut vaurioita esimerkiksi maksaan tai munuaisten toimintaan. Ja sellaiset ylimääräiset ongelmat haluan tietysti välttää. Ne tuotteet, mitä tässä kerron, ovat varmasti tuttuja ja olen vahvistanut kaikki hematologilta. Eri syövissä ja sairauksissa voi olla erilaisia säädöksiä näiden vitamiinien, mausteiden ja jopa ruoka-aineiden suhteen, joten jos oma tilanteesi on sellainen, että mietit näitä juttuja, kannatta

Diagnoosi: myelooma

"No..." sanoi nuori lääkäri kolme vuotta sitten pitkän päivän jälkeen päivystyksessä ja piti pitkän tauon ennen kuin jatkoi  "...myeloomaa ei osata vielä parantaa, mutta sitä osataan nykyään hoitaa." Muutamaa kuukautta aiemmin olin googlaillut outoja oireitani ja ihmetellyt, voiko niillä olla mitään yhteistä. Hakusanoilla "anemia ja selkäkivut" tuli vastaan myelooma, mutta eihän minulla nyt sellaista voinut olla, koska tiedoissa sanottiin, että se on erittäin harvinainen ja sairastuneet ovat yli 65-vuotiaita. Minä olin 44v ja kahden pienen lapsen äiti. Unohdin koko asian. Tuosta päivystävän lääkärinplantun ensimmäisestä arviosta kesti noin kuukausi saada virallinen diagnoosi, mutta tottahan se oli. Minulla oli multippeli myelooma. "Myelooma on iäkkäämpien ihmisten sairaus ja nuorilla harvinainen. Lapset eivät sairastu siihen. Myeloomaan sairastumisen keski-ikä on 65–70 vuotta."  LÄHDE: Myelooma - Kaikki syövästä  Kun kuu